Federația Columna, cea mai mare organizație sindicală din Asistență Socială, a hotărât declanșarea de acțiuni de protest.
Acțiunile vor începe cu pichetarea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale în zilele de 15 și 16 iunie 2022, în intervalul orar 11.00-13.00
pentru următoarele REVENDICĂRI:
1. APLICAREA LEGII-CADRU nr. 153/2017
Federația Columna nu solicită majorări salariale.
Nu cerem nimic altceva decât respectarea și aplicarea LEGII nr. 153/2017, respectiv acordarea drepturilor salariale prevăzute de această lege.
2. REACTUALIZAREA STANDARDELOR DE COST PENTRU ASISTENȚA SOCIALĂ
Standardele de cost pentru serviciile sociale nu au mai fost actualizate din anul 2019, în contextul inflației galopante din ultimii 2 ani de zile și a creșterilor salariale, fapt care a condus la subfinanțarea accentuată a Asistenței Sociale și lipsa resurselor financiare necesare asigurării până la sfârșitul anului a salariilor și a întreținerii beneficiarilor.
3. APROBAREA DE NORMATIVE DE PERSONAL PENTRU ASISTENȚA SOCIALĂ
Apariția unor normative clare de personal în asistență socială este imperios necesară iar membrii noștri de sindicat au grijă de oameni.
SUNT DE NEPERMIS SITUAȚIILE ÎN CARE UN ANGAJAT ARE GRIJĂ DE 20 SAU 30 DE BENFICIARI CU DIZABILITĂȚI.
Președinții de Consilii Județene sau Primarii dau afară personal tocmai din zona centrelor rezidențiale, unde sunt îngrijiți zi de zi beneficiarii, fiind grav afectată calitatea îngrijirii și securitatea acestora.
DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE AL FEDERAȚIEI COLUMNA